Om Seetal Ram

Seetal Ram tok den KRI-sertifiserte kundaliniyogalærerutdanningen i Oslo i 2017, og holder på med lærerutdanningen på nivå 2.

For henne ble kundaliniyoga medisin som har hjulpet henne med å fungere i hverdagen med utmattelse/ME etter en langvarig hjernerystelse. Hun brenner etter å bringe denne fantastiske teknologien og læren videre, og er spesielt interessert i meditasjon, mantra og karam kriya (numerologi).

Hun har tatt flere kurs i Karam kriya for kundaliniyoga (applied numerology) med hennes hovedlærer Shiv Charan Singh. Hun har også tatt yogaterapimodulen i kundalini medicine: The Healing Field: Red Thread, Black Hat, White Lotus som med Guru Dharam Khalsa. I tillegg har hun fullført 21 Stages of Meditation, som er en fordypning i meditasjon. Seetal Ram har også tatt workshoper i healing- og meditasjonsformen Satnam Rasayan. Hun holder også på å lære seg gatka, sikh martial arts.

Seetal Ram har holdt på med ulike yogaformer i over 20 år, men det var ikke før hun startet med kundaliniyoga at hun fant sin sjanger. Etter å ha holdt på med bevissthetstreningen til Uniquemind ESP og Silva Ultramind ESP i et tiår fikk hun verdifull erfaring og helhetlig forståelse for hvordan hjernen fungerer, og at vi må endre på våre underbevisste mønstre (karma) for å få til større endring i livet. Disse teknikkene ga henne også erfaring i hvor viktig det er å være bevisst på tankene våre og bruke dem konstruktivt for å skape det livet vi ønsker. Etterhvert ønsket hun å utforske dette også utifra kroppen, og fant veien til kundaliniyoga.

Utover yogautdanningen er hun tidligere journalist med en mastergrad i transnasjonal kommunikasjon og globale medier fra Goldsmiths College, University of London. Som journalist skrev hun bl.a om relaterte temaer som energi, ulike trosretninger, meditasjon og om alternativ behandling.

I sitt virke som kundaliniyogalærer drar hun på all erfaringen hun har fått både gjennom sitt yrke, og som langvarig pasient med kronisk utmattelse. Denne sykdommen har gitt henne visdom og erfaringer om livet. Hun er opptatt av at du skal lytte til din indre stemme slik at du kan leve et optimalt liv ifølge din dharma, din livsoppgave, heller enn å følge strømmen.

I kundaliniyoga er vibrasjon viktig. Derfor velger hun å bruke sitt spirituelle navn Seetal Ram Kaur. Det betyr: “the Princess/Lioness who is a graceful embodiment of the sacred tranquility that flows from God in universal consciousness”.